Ново начало – 15 септември 22

Ново начало – 15 септември 22

Здравей, училище!

Една традиция остава непроменена през годините – да отбелязваме с почит и преклонение празник невписан в календара, но непоправим по своята тържественост. Отново е 15-ти септември- денят, в който учениците с трепет пристъпват прага на Професионална гимназия по селско стопанство. Денят, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Празник на духа, надеждата и вярата.

Празнично украсеният двор на училището събра ученици, учители, родители и гости, а на входа всички възпитаници на гимназията бяха посрещнати с надписа „Добре дошли!“. Тържеството за началото на учебната 2022/2023 година започна с изпълнение на химна и издигане на националното знаме.

Гости на тържеството бяха: г-жа Светла Стоянова – заместник-кмет на община Нова Загора, родители и бивши учители. Приветствие и поздравителен адрес, от името на кмета на община Нова Загора г-жа Галя Захариева, поднесе г-жа Светла Стоянова.

В своето тържествено слово, директорът на училището г-жа Лиляна Стоянова поздрави всички присъстващи, специално се обърна към осмокласниците, които за пръв път прекрачват училищния праг. Призова ги да бъдат любознателни и смели, защото встъпват в нов етап от прекрасно пътешествие в света на знанието.

Заедно със своите класни ръководители, осмокласниците първи влязоха в гимназията, посрещнати с питка, мед и с китка здравец. Даваме началото на нова учебна година, с надеждата тя да бъде здрава, присъствена и ползотворна!

На добър час!

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца