Клуб „Млади възрожденци“

Клуб „Млади възрожденци“

Дейност през учебната 2022/2023 година

Днес ученици от ПГСС отбелязаха Националният празник на България 3 март, като изгледаха презентация, посветена на Освобождението и след това проведоха активна дискусия върху същността му. Най-голям интерес в дискусията предизвика въпроса „Готови ли са съвременните българи за подобна саможертва?“, както и „Коя личност считате за най-важна за Освобождението и защо?“. В подготовката на презентацията и дискусията участваха членове на клуб „Млади възрожденци“.

145 години от Освобождението на Нова Загора

По случай 145 години от Освобождението на Нова Загора, ученици от клуб Млади възрожденци при ПГСС, Нова Загора посетиха Исторически музей, Нова Загора и присъстваха на „Урок по родолюбие“. Учениците слушаха с голям интерес, поднесената от уредника на музея Георги Камбуров историческа информация.

Среща със съвременен будител

Клуб „Млади възрожденци“ при ПГСС покани г-жа Златина Великова на среща с ученици, по случай предстоящия празник на Народните будители.

Г-жа Великова е автор на няколко книги, сред които е и книгата, посветена на пророка от с. Коньово – дядо Влайчо – „Ясновидецът“.

Срещата премина при голям интерес, бяха зададени въпроси, относно начина на писане на художествена литература и чувствата, които те връхлитат, когато се докоснеш до това блажено изкуство.

Всеки желаещ получи по една поетична творба от авторката с автограф, а училищната библиотека се обогати с изданията на авторката.

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ и техният ръководител г-жа Дешка Люцканова, изказват своята благодарност към новозагорската писателка Златина Великова като ѝ пожелават творчески и незабравими мигове сред своите читатели.

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца