Ден на отворените врати – 2 март 2024

Ден на отворените врати – 2 март 2024

Огромен интерес и много гости в Деня на отворените врати

Широко отворените врати на училището привлякоха много посетители, които се насладиха на разнообразни прояви.
В кухнята на ПГСС гостува известният топ кулинар Иван Звездев, който заедно с възпитаници на гимназията от специалност “Хляб и хлебни изделия”, демонстрира приготвяне на банички ”Ресници”. Всеки посетител на училището, опитал вкусното тестено изделие, получи и рецепта с автограф от кулинарния експерт.
Ученици от специалност “Автотранспортна техника”, заедно с техния преподавател, предложиха безплатна диагностика на автомобил и предсезонна проверка на ходова част. Много шофьори се възползваха от услугата и получиха ценни съвети за поддръжката на своите превозни средства.
Дегустация на вино събра любителите на божествената напитка. Те се научиха да анализират характеристиките на виното и да формулират своите впечатления. Г-жа Лиляна Стоянова – директор на ПГСС – гр. Нова Загора, поздрави всички гости на събитието и даде старт на традиционното състезание “Жена зад волана”, организирано от ПГСС, съвместно със СБА – гр. Нова Загора.
Петото издание на ралито се превърна в истински празник на адреналина. Дамите, които се включиха в надпреварата, показаха умения, бързина и воля за победа. Първо място в състезанието заслужено спечели Юлия Петрова, призовото второ място зае Кремена Димитрова, а бронзовото отличие бе завоювано от Цветанка Стефанова.
На събитието присъства и г-жа Галя Захариева – кмет на община Нова Загора.
Денят на отворените врати в ПГСС предизвика истински фурор от емоции и добро настроение сред посетителите на училището. Гостите имаха възможност да се запознаят с дейността на гимназията, да разгледат добрата материална база, условие за качествено професионално образование.

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца