„Да стоплим сърцата с вино и любов“ – 2024

„Да стоплим сърцата с вино и любов“ – 2024

Благотворителна вечер на 14 февруари - традиция за ПГСС

Какво е добротата? Красиво е там, където цари тя. Ценен дар, скрит дълбоко в човешкото сърце. Доброто е избор. Тя прави денят ни по-красив и светъл. Докосва сърцето ни, изпълва със светлина дните и ни кара да летим.
„Да стоплим сърцата с вино и любов“, благородно събитие, което събира хора с големи сърца, организирано от Професионална гимназия по селско стопанство съвместно с Ротари клуб – гр. Нова Загора, с любезното съдействие на: Домейн Бойар Интернешънъл ЕАД, „Едоардо Миролио“ ЕООД, ЕТ „Пейчо Танчев – Пуров“, „Палирия – България“ ЕАД, „Минчеви“ ЕООД – с. Кортен, „Диана – МИ“ ЕООД – гр. Нова Загора, Aгенция за декорация „Aleksa boutique“, музикална къща „Нико Мюзик“ – Стара Загора.
Почитта към лозата и виното, магията на любовта и желанието да сътвориш добро, събраха на 14 февруари лозари, винопроизводители, бизнес партньори и приятели на училището. Гости на събитието бяха и г-жа Галя Захариева – кмет на Община Нова Загора, директори от професионалните гимназии в гр. Чепеларе, гр. Садово, гр. Ямбол, директори на училища от Община Нова Загора, бизнес-партньори и приятели.
За много хора от Новозагорско правенето на вино е любимо занимание и уважавана домашна традиция. То се е превърнало в съдба, история и поминък, предавано от поколение на поколение. Ето защо за 19 – ти пореден път бяха наградени най-добрите производители на домашни вина в Новозагорския край. Милена Томева получи приз за най-добър винопроизводител сред частните стопани и пожела на гостите здраве и берекет през новата земеделска година.
Благодарствени грамоти получиха всички спонсори, включили се в благородната кауза.
Приветствие към гостите отправи г-жа Лиляна Стоянова – директор на ПГСС.
С песни и танци, представители от клуб „Аll steps“ и ОШИ „Илия Аврамов“ веселиха гостите.
Неповторимата атмосфера на вечерта, вдъхновена от искрящото вино, докосна всеки, дошъл на светлия празник. Магията на любовта стопли сърцата и накара присъстващите да дадат своя благотворителен дар за учениците от Професионалната гимназия, които са в неравностойно социално положение. От благотворителната томбола, с дарените 2260 лева, всеки направи едно малко човешко добро и с частица от своята любов изпълни нощта с топлина и надежда.

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца