Заключителен кръг – „Млад фермер“

Заключителен кръг – „Млад фермер“

От 11 до 13 май 2023г. ученици от ПГСС – гр. Нова Загора участваха на Националното състезание „Млад фермер“ – най-значимата професионална изява със състезателен характер за възпитаници от земеделските гимназии в България. Организатор на инициативата е Министерството на образованието и науката и регионалното управление на образованието в Благоевград, училището домакин ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ в партньорство с Аграрен университет – гр. Пловдив, с подкрепата на община Гоце Делчев.
Най-изявените 13 отбори от регионалните състезания от Северна и Южна България показаха своите професионални умения в модули Животновъдство, Растениевъдство и Механизация на селското стопанство.
За пореден път възпитаниците на гимназията – Тодор Грозев, Стелияна Стойкова и Мартин Гергов се представиха блестящо.
След призовото място в регионалния кръг, отборът на ПГСС отново е на челни позиции и в Националното състезание:
II място за Тодор Милев Грозев от IX в клас, в направление „Растениевъдство“, състезателна дисциплина „Разпознаване на формировки при лозата“;
II място за Стелияна Стойкова от XI в клас, в направление „Животновъдство“, състезателна дисциплина „Разпознаване на фуражи“.
В крайното отборно класиране Тодор Грозев зае второ място в направление „Растениевъдство“, а Стелияна Стойкова – трето място в направление „Животновъдство“.
Зад целия успех на учениците от отбор Млад фермер на ПГСС стоят техните ръководители: г-жа Цветанка Стефанова, г-жа Емилия Петрова, г-жа Тоня Димитрова, г-н Георги Халков, както и неизменната подкрепа на директора г-жа Лиляна Стоянова.
Националното състезание „Млад фермер“ доказа, че професионалното образование в ПГСС е успяло да развие у тези млади хора обич, уважение и преклонение към земята и селскостопанския труд.
Адмирации за всички участници и техните ръководители!

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца