Заедно за Мирка

Заедно за Мирка

14.04.2024г от 14ч. на стадион “Загорец”

“Заедно за Мирка”
благотворителен футболен мач с гост-звезди
Владимир Гаджев и Коста Янев

Благотворителен футболен мач „Заедно за Мирка“ организира ПГСС в подкрепа на 16-годишната Станимира Георгиева Савова. Тя е ученичка в гимназията и страда от детска церебрална парализа с неподвижна лява ръка и ляв крак. Станимира се нуждае от ежедневна рехабилитация, която е единственият ефективен начин за подобряване на тежкото ѝ състояние. Семейството на Мирка полага постоянни усилия да осигури необходимите процедури.
Всеки, който желае да окаже своята подкрепа, може да закупи билет на стойност 5 лева.
Благотворителната кауза на ПГСС прегърнаха и футболните гост-звезди Владимир Гаджев и Коста Янев, на чиито умения зрителите ще могат да се насладят по време на двубоя. Нека сме “Заедно за Мирка” на 14.04.2024г от 14ч. на стадион “Загорец”! Колкото и да е крехка, тя все пак е усмихната и обещава да бъде сред нас.
Нека не забравяме, че израстваме като човеци, чрез всеки малък жест на доброта. Добротата е птица, чиито крила ни карат да летим. А заедно в полет можем повече!
Заедно за Мирка! Заедно за доброто!
Ще ви очакваме!
Благотворителен футболен мач –„Заедно за Мирка“ организира Професионална гимназия по селско стопанство – гр. Нова Загора, в подкрепа на 16-годишната Станимира Георгиева Савова.
Тя е ученичка в гимназията и страда от детска церебрална парализа, с неподвижна лява ръка и ляв крак. Станимира се нуждае от ежедневна рехабилитация, която е единственият ефективен начин за подобряване на тежкото ѝ състояние. Семейството на Мирка полага постоянни усилия да осигури необходимите процедури.
В свободното си време Станимира сътворява сувенири и празнична украса от макаронени изделия. Волята и сръчността на момичето са вдъхновяващи. Въпреки трудностите, в които я поставя животът, тя намира сили и желание да твори. Масата в хола на дома ѝ е нейната работилничка, с една ръка създава чудесни творения от макарони. Сувенирите на Мирка може да закупите във фейсбук страницата „Макаронени вдъхновения на Станимира”.
Благотворителната кауза на Професионална гимназия по селско стопанство – град Нова Загора прегърнаха и футболните гост-звезди Владимир Гаджев и Коста Янев, на които зрителите ще могат да се насладят по време на благотворителния двубой, който ще се състои в гр. Нова Загора, на 14.04.2024г,/неделя/ от 14ч., на стадион “Загорец”.
Билетите за благотворителния мач са на стойност 5 лв и могат да се закупят:
на входа на стадион “Загорец”, /преди футболния двубой/;
от 8-12.04.2024г., от ученици на ПГСС в централната градска част;
от училището.
А Мирка, въпреки че е крехка, обещава да бъде на зеления килим, сред всички които са решили да я подкрепят.
Нека сме “Заедно за Мирка”!
Ще ви очакваме!

Благотворителният мач „Заедно за Мирка“- истински футболен празник и спектакъл на доброта

В топлия неделен следобед на 14-ти април, стадион “Загорец” се изпълни с хора с големи сърца, обединена в благотворителната кауза, организирана от Професионална гимназия по селско стопанство- гр. Нова Загора.
Благотворителният мач събра на терена: футболните гост-звезди Владимир Гаджев и Коста Янев, футболисти и любители на най-популярния спорт. Коментатор на футболния двубой бе известният спортен журналист от BTV- Валери Генов. За доброто настроение по време на полувремето се погрижиха Ралица Коларова и Гинчо Ганев от ОШИ “Илия Аврамов” и мажоретен състав при СУ “Христо Ботев”. Медийни партньори на събитието бяха: BTV и радио ”Нова”- Нова Загора.
Областният съвет при БФС- гр. Сливен, поднесе свой мил жест, като подари трофейна тениска и топка, която бе разписана за Мирка от всички участници на футболния терен. Усещайки силната подкрепа и положителна енергия, успяхме да възвърнем силата и надеждата, че все пак добротата е сред нас. Събраната сума за каузата на ПГСС “Заедно за Мирка” бе 7855лв.
Ръководството и педагогическият екип на ПГСС изказват огромната си благодарност и признателност за съпричастността към всички, които доказаха, че заедно можем повече!
БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца