Коледен дух

Коледен дух

В дните преди Коледа, коледният дух обедини ученици и учители, в редица творчески инициативи

Вълнуващ за учениците бе провелият се коледен конкурс под мотото: “Моята Коледа”, организиран от г-жа Милица Герджикова.
В очакване на топлия и уютен празник, талантливите ученици на гимназията показаха своите умения в следните категории: изработка на най-красива картичка, рисунка, играчка, снимка, оригинално писмо до Дядо Коледа, есе и музикален поздрав.

Замирише ли на сладки, Коледа е на вратата. Ученици от специалност “Производство на хляб и хлебни изделия” и клуб за занимания по интереси “Шарена трапеза”, с ръководител г-жа Тодорка Златева, представиха своите красиви и вкусни коледни лакомства на кулинарна изложба, под мотото: “Духът на Коледа”. Участниците в нея показаха професионални умения, въображение, креативност и желание да участват в подобни инициативи. Презентираните изкушения се отличаваха с атрактивен вид и невероятни вкусови качества.

Футболни умения, много забавления и феърплей – това предложи двудневния коледен турнир, организиран в ПГСС от г-н Преслав Павлев и г-н Георги Стефанов, учители по физическо възпитание и спорт в учебното заведение. Участие в турнира взеха осем отбора, разделени в 2 групи. Предколедното спортно събитие предложи много емоции и оспорвани срещи. Класиралите се от първо до трето място получиха купи.

Всички участници заслужиха сладки награди – лакомства, а за отборите имаше и футболни топки.
Ръководството на гимназията изразява благодарност на всички, които допринесоха за прекрасните празнични мигове в училище. С пожелание за приказни коледни празници, с много настроение, незабравими мигове и радост в очите.

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца