„Инвестирайте в нашата Планета“

„Инвестирайте в нашата Планета“

„Инвестирайте в нашата Планета“ - инициативи във връзка с Деня на Земята

В ПГСС стартираха инициативи по повод Международния ден на Земята – 22 април.
Чрез презентация и видеоклип учениците от клуб “Здравословен начин на живот“, с ръководител г-н Младен Кинчев запознаха присъстващите в конферентната зала на училището със световните екологични проблеми, свързани със замърсяването на природата и опазването на околната среда.
Клуб ”Околна среда”, с ръководител г-жа Емилия Петрова и клуб “Приложно изкуство”, с ръководител г-жа Тоня Димитрова, заедно с Ученическият съвет на ПГСС, с ръководител г-жа Милица Герджикова организираха екоизява – почистване двора на гимназията и прилежащия район около нея. С инициативата се сложи началото на проекта “Класна стая на открито”, който би бил чудесна идея за изнасяне на учебното съдържание извън стените на класните стаи. Откритите пространства са прекрасен инструмент, който може да помогне на учениците да научават нови неща по-вдъхновяващо, с повече лекота в приятна цветна атмосфера.
Учениците от клуб „Приложни изкуства“, с ръководител г-жа Тоня Димитрова изработиха пано “Дървото на живота” от естествени материали- канап и скандинавски мъх. Зеленият мъх е естествен екоматериал с позитивен ефект върху хората, влияещ на нивото на стреса и продуктивността на работа. Учениците, заедно с техният ръководител засадиха билки в екокъта на ПГСС, които ще внасят ароматни нотки в любимо място от гимназията.
Представители от клуб “Околна среда“, с ръководител г-жа Емилия Петрова, се погрижиха дворът на училището да стане още по-красив и свеж, като засадиха цветна алея от калии, култивирани в различни цветове. За да предизвикат интерес в своите съученици, участниците в клуба изготвиха табла и постери във връзка с историята, създаването и целта на празника на Земята.
Инвестирайки заедно в нашата Планета ние подкрепяме по-доброто и устойчиво развитие на страните. Нека обичаме природата и я пазим чиста! Нека инвестираме днес, за да живеем по-добре утре!
 
21.04.2023

Спешни номера

112

спешни повиквания

0457 62133

отдел "Закрила на детето" - Нова Загора

044 611020

Регионален инспекторат по образованието

087 9600339

Старши експерт по интегрирано обучение

116 111

Национална телефонна линия за деца